PMO Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen over PMO

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen over een Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Klik op een vraag om het antwoord te bekijken.

Het PMO is een medische check-up waarin wij kijken hoe het met uw gezondheid is. Het bestaat uit een aantal onderzoeken die u vast wel kent, zoals bloed, gewicht, oogfunctie, bloeddruk etc. Bijzonder aan dit PMO is dat er ook een meting van de halsslagader plaats vindt, waarmee wij kunnen vaststellen of u een verhoogd risico op hart- en vaatziekten ontwikkelt.

U krijgt een unieke inlogcode waarmee u vooraf de vragenlijst via internet kunt invullen. Dit is binnen een beveiligde omgeving. Tijdens het onderzoek bespreekt de verpleegkundige de vragenlijst met u en vinden de medische onderzoeken plaats. Het totale PMO gaat snel en duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Nadat wij alle onderzoekgegevens hebben geanalyseerd ontvangt u binnen ca. 15 werkdagen uw persoonlijke rapportage.

Soms bieden wij u een telefonisch consult aan met een van onze artsen. Onze arts zal dan samen met u bepalen wat u kunt doen om uw risico’s te verlagen. Eventueel verwijzen wij u door naar uw huisarts of de specialist. Uw werkgever krijgt hier geen informatie over, ook niet of u een consult krijgt aangeboden (medisch beroepsgeheim).

Nee, de meting is op basis van geluidsgolven en is dezelfde methode die artsen gebruiken voor zwangerschapsecho’s.

Ja als werkgever bent u verplicht een PMO aan te bieden aan uw personeel.

De werkgever is volgens de wet verplicht een PMO periodiek aan te bieden. Maar als werknemer bent u niet altijd verplicht deel te nemen. Het is natuurlijk wel een goede mogelijkheid eens goed naar uw gezondheid te laten kijken.

De onderzoeken vinden plaats op de locaties van uw werkgever, tijdens werktijd. Uiteraard in een afgesloten ruimte zodat niemand kan meekijken.


Het is mogelijk om een subsidie te krijgen voor ons PMO. Onze partner Heilbron Amsterdam kan dit voor u regelen. Heilbron Amsterdam heeft unieke afspraken met verzekeraars gemaakt waarmee u onder bepaalde voorwaarden een bijdrage van € 70,- per werknemer kunt krijgen. Bovendien heeft Heilbron Amsterdam ook afsprake met zorgverzekeraars gemaakt. Deze afspraken stellen de artsen van Vitide in staat ná een PMO werknemers door te verwijzen naar de providerboog van die zorgverzekeraars, waarbij de kosten worden gedragen door die zorgverzekeraars.

Wilt u hier mee over weten? Neem contact met ons op.

Een PMO kost u als werknemer niets, uw werkgever betaalt alle kosten. Vaak wordt ook vanuit de verzekeraar een vergoeding hiervoor betaald.

Indien er een ondernemingsraad aanwezig is, stemmen wij het PMO altijd met hen af.

Wij werken uitsluitend met zogenaamde “evidence based” onderzoeksmethodieken. Dit betekent dat alles wat wij doen wetenschappelijk is onderbouwd en gevalideerd. Alle artsen zijn BIG geregistreerd en wij hanteren de ISO-9001 normeringen.

Vitide is een medische organisatie waar uitsluitend BIG geregistreerde artsen en verpleegkundigen werken. In het team is ook een hoogleraar cardiologie aanwezig. Vitide is zeer ervaren in het uitvoeren van preventieve medische testen en is sinds 2007 actief in Nederland.

Share: